Pitkävedon tulokset - Vinkit ja strategia

Tarkista pitkävedon oikeat tulokset tältä sivulta. 

Pitkäveto on yksi suosituimmista vedonlyöntimuodoista Suomessa ja sen suosio ei näytä hiipuvan millään tavoin. Pelin perusidea on yksinkertainen – arvata tulevaisuuden tapahtumien tai otteluiden lopputulos.

Suurin osa vedonlyöjistä pelaa häviöllistä peliä, joka johtuu usein siitä, että he eivät ole huolellisesti valmistautuneet peliin ja tehneet tarvittavia tutkimuksia ennen vedon asettamista.

Onneksi on olemassa joitain asioita, joilla voit parantaa mahdollisuuksiasi voittaa pitkävedossa. Tässä artikkelissa kerromme sinulle parhaat vinkit ja strategiat, joilla voit parantaa mahdollisuuksiasi voittaa pitkävedossa.

Kaikki pitkävedon tulokset

Pitkäveto

Pitkäveto on yksi suomalaisten rakkaimmista muodoista pelata rahapelejä. Tämä ikoninen harrastus vetää puoleensa niin nuoria, kuin vanhoja konkareita, jotka kaikki luulevat tietävänsä  kuinka pelit päättyvät. Pitkäveto monesti rinnastetaan niihin parempiin rahapeleihin, joita ei paheksuta yhtä paljoa, kuten esimerkiksi nopeatempoisia hedelmäpelejä. Pitkäveto tuo loistavasta lisäjännitystä elämään ja sitä voi pelata pienillä panoksilla. Aamuisin on kiva avata pitkävedon tulokset ja tarkistaa onko yön änärikierroksella tullut osumia. Jos et ole ikinä pelannut pitkävetoa, niin katsotaan seuraavaksi mitä pitkäveto on ja kuinka sitä pelataan. 

Kuinka pelata pitkävetoa

Pitkävedossa veikataan voittajaa ennalta asetetuista kohteista, kuten jalkapallo tai jääkiekko ottelusta. Nykyään kohteita on erittäin laajasti aina politiikasta E-urheiluun. Jokaisesta kohteesta pelaaja yrittää valita voittajan, jolle on asetettu voittokerroin. Kertoimet alkavat 1x ja määräytyvät sen mukaan, kuinka todennäköisenä valitun kohteen osumista pidetään. Esimerkiksi NHL otteluissa kertoimet pyörivät 1.5x – 5x välillä, jolloin ylivoimainen ennakkosuosikki saa pienen kertoimen. Pitkävedossa voi pelata 1-10 kohdetta samalle lapulle, ja jos pelaaja saa useamman kohteen oikein, näiden kertoimet kerrotaan keskenään. Pitkävedossa otteluiden tulokset määritellään seuraavasti: 1=kotivoitto, X=tasapeli ja 2=vierasvoitto varsinaisen peliajan sisällä. Useamman kohteen oikein osuminen tuo pelaajalle isomman voiton. 

Tämä kuitenkin kasvattaa riskiä, että lappu menee väärin, jolloin pelaaja häviää rahansa. Jos pelaaja on valinnut 3 kohdetta lapulle, pitää pelaajan saada myös nämä kaikki oikein. Jo yhden kohteen väärin meneminen mitätöi lapun. Kaikista helpoiten pelaaja voi voittaa pelaamalla yhtä kohdetta ja ennakkosuosikkia, mutta voiton suuruus tulee olemaan hyvin pieni. Tälläisen kohteen osuminen on hyvin todennäköistä, mutta pienen voiton vuoksi, se on myös riskialtista. 

Kohde voi myös sisältää erikoisvetoja, esimerkiksi kuinka monta maalia pelaaja x tekee. Erikoisvetoja on useita satoja erilaisia, jotka tuovat kivasti vaihtelua pelaamiseen. Pitkävedon tulokset voi tarkistaa useasta eri paikasta kuten tämän sivun alusta, tai Veikkauksen omilta sivuilta. 

Koska voin tarkistaa pitkävedon tulokset?

Pitkävedon tulokset julkaistaan melkein heti ottelun tai tapahtuman päättymisen jälkeen. Yleensä tulokset näkee noin 10 minuutin kuluessa, tämän sivun yläosasta. Joskus tuloksien julkaiseminen voi kestää pidempään, jos pelissä tai tapahtumassa on ollut lopussa epäselvyyksiä. Pitkävedon tuloksien tulee pitää paikkaansa, sillä väärien tuloksien julkaiseminen johtaa epäreiluihin maksuihin. 

Väärät pitkävedon tulokset

Moni laji sisältää paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita, jolloin varsinkin pelin loppu voi olla sekavaa. Maaleja voidaan hylätä aivan pelin viime sekunneilla, mikä voi johtaa hetkelliseen väärän tuloksen julkistamiseen. Toinen, missä pitkävedon tulos voi mennä väärin on, kun kohde on asetettu väärin. Kohteen asettajalla ei välttämättä ole oikeaa tietoa, kuinka peli päättyy. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää vuoden 2013 käsipallo ottelun tulosta, jossa vastakkain pelasivat BK-46 – Cocks. Peli päättyi jatkoajan jälkeen 34-30, jolloin Veikkaus ilmoitta kotijoukkueen olevan voittaja vedossa. Peli kuitenkin päättyi 26-26, josta vasta seurasi tuo jatkoaika ja näin ollen pelin oikea tulos olis ollut x eli tasapeli. Veikkaus tiedotti asiasta näin: ”Vedonlyönnin sääntöjen kohdan 29.1 mukaisesti myöhemmin tulleet muutokset eivät vaikuta voitonmaksuun, Veikkauksen nettisivuilla kerrotaan”. Näin ollen oikeat voittajat eivät saaneet rahojaan vedosta. On hyvin harvinaista, että pitkävedon tulokset julkistetaan väärillä voittajilla, mutta kuten äskeinen tapaus osoitti, niin se täysin mahdollista. 

Rauenneet pitkävedon tulokset

Pitkävedon tulokset voidaan myös mitätöidä, jolloin pelaajan asettama veto raukeaa. Näin voi tapahtua, kun ennakkoon asetetussa vedossa tapahtuu jotain poikkeavaa veikatun kohteen puolesta. Hyvä esimerkki on, kun kohteen toinen joukkue sairastuu, jolloin itse peli joudutaan perumaan. Tälläisissa tapauksissa kohde mitätöidään ja kaikki kohdetta pelanneet saavat vetonsa takaisin. Nämä eivät vaikuta pitkävedon tuloksiin muuten, kuin että pelaaja, joka on lyönyt useamman kohteen lapulle voi voittaa pienemmän summan. Kun kohde mitätöidään, se myös poistetaan useamman kohteen lapusta, jolloin sen kerroin jätetään huomioimatta.

Kuinka voittaa pitkävedossa?

Moni pelaaja tietää urheilusta todella paljon ja tämä auttaa myös voittamaan pitkävedossa. Jokaisesta pelistä ja tapahtumasta on mahdollista saada paljon tietoa selaamalla nettiä. Muuttuneet kentälliset ja tiedot loukkaantumisista nostavat pelaajan mahdollisuutta osua lapulle. Kohteesta voidaan löytää sellaisia seikkoja, jotka voivat muuttaa pelin lopputuloksen. Tämä tekeekin veikkaamisesta mielenkiintoista, mutta voiko näiden tietojen pohjalta pelata pitkävetoa ammatikseen. 

On täysin faktaa, että osa pelaajista tekee tätä työkseen. Nämä pelaajat tekevät vuodesta toiseen + merkkisen tuloksen, kun kaikki vedot lasketaan yhteen. Tämä ei ole helppoa, mutta kuitenkin se on mahdollista. Ammatikseen pitkävetoa pelaavat pelaajat tekevät yleensä niin sanottuja ”single” lappuja. He pelaavat vain yhtä kohdetta lapulle ja pyrkivät etsimään ylikertoimia. Nämä kertoimet ovat liian suuria siihen nähden, mitä niiden pitäisi olla. Näitä näkee hyvin usein, koska loukkaantumisia, poissaoloja ja muita peliin vaikuttavia muutoksia voi tapahtua. Kertoimienlaskijat pyrkivät huomioimaan kaikki mahdolliset muuttuvat tekijät, mutta koska kohteita on satoja päällekkäin, on tämä haastavaa. Näin ollen ylisuuria kertoimia on mahdollista löytää. 

Pelaaja voi hyödyntää lukemattomia pelipaikkoja ja etsiä näistä kaikista kohteita, jotka tarjoavat ylisuuria kertoimia. Myös vertailemalla pelipaikkojen kertoimia keskenään, pelaaja voi valita parhaan mahdollisen kertoimen kohteeseensa.

Pitkävetoa on mahdollista pelata voitollisesti, kun perehtyy hyvin kyseisen kohteen tilastoihin, muuttuviin tekijöihin ja etsien ylisuuria kertoimia. Huomioi kuitenkin, että vaikka pitkävedossa voi käyttää apuna kaikkia mahdollisia tilastoja, on siinä voittaminen kuitenkin pitkässä juoksussa epätodennäköistä. Voitollinen pelaaminen vaatii ammattilaisen hermot ja raudanlujan kassanhallinnan. 

Suurimmat voitot pitkävedosta

Pitkävedossa on nähty hurjia voittoja tuloksissa ja katsotaan seuraavaksi mitkä ovat ne isoimmat osumat, mitä suomalaiset pelaajat ovat voittaneet.

Iltasanomat tiedotti 13.10.2019 Suomen historia suurimmasta pitkävetovoitosta. Lapissa asuva mies oli veikannut kuuden ottelun lopputulokset samalle lapulle, jolloin kokonaiskertoimeksi tuli 321 873,56. Pelattu rivi näytti tältä:

Hollanti-Pohjois-Irlanti 3-1, kerroin 11,00.

Slovakia – Wales 1-1, kerroin 5,20.

Kroatia – Unkari 3-0, kerroin 8,40.

Itävalta – Israel 3-1, kerroin 10,50.

Latvia – Puola 0-3, kerroin 5,80.

P-Makedonia – Slovenia 2-1, kerroin 11,00.

Mies oli pelannut kyseisen rivin 3 euron panoksella ja vieläpä kahteen kertaan. Tämä johtui siitä, että Veikkauksella on pitkävedossa voittokatto, joka on miljoona euroa. Pelaamalla lapun kahteen kertaan, mies sai haluamansa kuuden euron panoksen, jolloin kokonaisvoitto oli 1,996 miljoonaa euroa.

12.02.2018 Veikkaus tiedotti Lappeenrantalaisesta pelaajasta, joka oli voittanut 245 920 euroa pelaamalla 4 kohdetta ristiin. Kyseinen lappu sisälsi neljän ottelun lopputulokset seuraavanlaisesti:

Carolina-Colorado 3-1 (kerroin 20)

JYP-Ilves 5-1 (kerroin 25)

Everton-Crystal Palace 3-1 (kerroin 20)

Manchester City-Leicester 5-1 (kerroin 24)

Jolloin kokonaiskerroin oli huimat 240 000. Veto pelattiin euron panoksella, joka toi pelaaja 240 000 euroa. Lisäksi pelaaja voitti reilut 5000 euroa alavoittoina, kun oli pelannut otteluita myös niin sanotusti tuplina. Yhteensä koko kuponki oli maksanut 13 euroa.

Pitkäveto – Usein kysyttyä

Pitkäveto on urheiluvedonlyönnin muoto, jossa pelaaja pyrkii ennustamaan ottelun tai tapahtuman lopputuloksen. Voitot muodostuvat panoksesta ja kertoimista, jossa panoksen saa pelaaja itse määrittä. Kertoimienlaskijat asettavat jokaiselle kohteelle oman kertoimen todennäköisyyksien mukaan.

Pelaaja voi hyödyntää lukemattomia pelipaikkoja ja etsiä näistä kaikista kohteita, jotka tarjoavat ylisuuria kertoimia. Myös vertailemalla pelipaikkojen kertoimia keskenään, pelaaja voi valita parhaan mahdollisen kertoimen kohteeseensa. Pelaamalla vain yhtä kohdetta kerralla, on pelaajalla paras todennäköisyys voittaa.