5 parasta pelipuhelinta

Mobiilipelaaminen on noussut viime vuosina hurjaan suosioon ja yhä useampi pelaa erilaisia pelejä puhelimella. Tämän vuoksi useat puhelinvalmistajat ovat heränneet parantelemaan puhelinmalliensa ominaisuuksia sellaisiksi, että ne tekevät puhelimella pelaamisesta mahdollisimman moitteettoman kokemuksen. 

Unsplash

Mobiililaitteiden teknologia on viime vuosina kehittynyt huimasti ja nykyisin useat eri puhelinmallit tarjoavat viihdyttäviä pelikokemuksia monille. Ja mikä parasta, erilaisia pelejä voi tämän ansiosta pelata milloin ja mistä tahansa. Itse peleissä on tapahtunut myös muutoksia, sillä alkujaan ne olivat melko yksinkertaisia. Nyt niihin panostetaan aivan eri tavalla, mikä näkyy niin sanottujen pelipuhelimien kasvussa. 

Pelipuhelimissa riittää valinnanvaraa

Kuten aina, uutta puhelinta hankkiessa kannattaa miettiä mihin tarkoitukseen puhelin tulee ja mitä ominaisuuksia siltä kaipaa eniten. Mikäli tykkäät pelata verkossa esimerkiksi rahapelejä, joita tarjoaa sivustot kuten casino NetBet, ei puhelimen tarvitse välttämättä olla mikään huippukallis malli vaan edullisempikin riittää. Kannattaa miettiä millaisia pelejä pelaa ja missä. 

Mikäli tarkoituksena on nimenomaan pelata puhelimella, voi muihin ominaisuuksiin, kuten kameraan, kiinnittää vähemmän huomiota. Pelaamisen osalta etusijalle nousevat ominaisuudet, kujten akun kesto, suorituskyky sekä näytön virkistystaajuus. Tähän artikkeliin olemme poimineet muutamia hyviä vaihtoehtoja, jotka sopivat pelaamiseen sekä muuhun käyttöön. 

Asus on pelipuhelimien yllättävä suosikki

Asus on monille tuttu merkki erityisesti tietokoneiden puolelta mutta valmistajalta on jo useamman vuoden ajan saatu mielenkiintoisia puhelinmalleja, joista osa sopii loistavasti pelaamiseen. Kattava laitetuki, huikea suorituskyky, tyylikäs muotoilu sekä hienosti suunniteltu ohjelmisto ovat valmistajan valttikortteja erityisesti pelaajille. 

Hyviä vaihtoehtoja omasta budjetista riippuen ovat mallit, kuten Asus ROG Phone 8 tai ROG Phone 7 Ultimate. Erityisesti 8 -malli sopii myös loistavasti muuhun käyttöön eikä vain pelkästään pelaamiseen. Tämän mallin kohderyhmä on ensimmäistä kertaa todella laaja. Myöskään 7 Ultimate – malli ei jätä ketään kylmäksi mainion suorituskykynsä ansiosta, jonka lisäksi akku on todella pitkäkestoinen. Intohimoisille pelaajille Asus tarjoaa myös erilaisia pelaamiseen tarkoitettuja lisävarusteita, joista voi saada iloa pelihetkiin.

Samsung tarjoaa mainion peruspuhelimen pelaajille

Samsungin valmistama Galaxy S24 Ultra on saanut maltillisen päivityksen verrattuna edeltäjäänsä. Mainitsemisen arvoisia päivityksiä ovat erityisesti jäähdytysjärjestelmä sekä järjestelmäpiiri, joka kantaa nimeä Snapdragon 8 Gen 3. Hinta voi joitakin hirvittää mutta kyseessä on silti tämän hetken yksi parhaimmista malleista pelaamiseen ja miksei toki muuhunkin käyttöön. 

Applen pelipuhelin sopii moneen

Applen valmistama iPhone 15 Pro Max on saanut osakseen hienon määrän päivityksiä. Mallin kamerakokonaisuutta on paranneltu, jonka lisäksi se on saanut titaanisen rungon sekä A17 Pro-huippusuorittimen, joka sopii erityisesti pelaajille. Voitaisiin jopa puhua mobiilipelaamisen vallankumouksesta, sillä malli lupaa pyörittää konsolipelien veroisia pelejä moitteettomasti. Puheet ovat melkoisia, mutta testien perusteella ne myös lupaukset on lunastettu onnistuneesti. 

Kaiken lisäksi 6,7 -tuumainen näyttö tekee pelaamisesta miellyttävää, sillä näytössä on mukana 120 hertsin virkistystaajuus. Katselukokemus on siis todella silmiä hivelevä ja sulava. Vaikka ominaisuudet ovatkin kunnossa tämän luurin osalta, hinta saattaa asettua monille haasteeksi, sillä kuten Applen huippupuhelimet yleensä, niiden hinta on melko korkea. 

Monille tuntematon Nubia tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen

Nubia saattaa olla monille hieman tuntemattomampi malli, etenkin jos ei ole seurannut alan tulokkaita kovin keskittyneesti. Nubian Red Magic 9 Pron sisällä jyllää melkoinen tehopakkaus, sillä sen prosessi varmistaa todella erinomaisen suorituskyvyn. Malli on selkeästi halunnut tehdä pelaajiin vaikutuksen, sillä siitä löytyy 520 hertsin kosketusnäyttö, erillinen pelitila, olkapainikkeet sekä integroitu RGB-tuuletin. 

Käyttöliittymä on saanut parannuksia eikä hintakaan ole yhtään hullumpi. Itse ohjelmisto ei ehkä vastaa ihan optimaalisinta vaihtoehtoa, mutta pelatessa se ei juurikaan haittaa käyttäjäänsä. 

Unsplash

Pelipuhelimista löytyy tänä päivänä mainioita vaihtoehtoja

Useammat puhelimet tarjoavat käyttäjilleen viihdyttäviä pelikokemuksia. Oma puhelinmalli kannattaa silti valita juuri sen mukaan, millaisia pelejä itse aikoo pelata ja tarvitseeko luuristaan myös muita ominaisuuksia. Hinnat vaihtelevat kalliimmista malleista hieman edullisempiin, eli jokaiselle varmasti löytyy oma sopiva laite.